joi, 18 februarie 2010

Ce este dresajul Papagalilor ?. - Cerinte in arta dresajului Pasarilor , Papagalilor de companiie.

In primul rand trebuie sa intelegem sensul cuvantului dresaj.

A DRESA insamna: A învăţa , a obişnui , a deprinde un animal să facă , la poruncă ( comanda ) , anumite mişcări sau să îndeplinească anumite acţiuni.


DRESURA mai poate fi definita pe scurt: Prin comunicarea cu animalele dupa parcurgerea anumitor pasi ( lecti de dresaj ).

- Dresajul propiuzis se refera la socializarea exemplarului / a pasariilor si interactionarea sa cu noi si cu stilul nostru de viata , si prin insusirea de catre acestea a unor anumite lecti pe care ulterior sa le faca din placere.
- Trebuie sa iti transformi papagalul in cel mai bun prieten , altfel nu veti avea nici o sansa de castig in fata acstora si nici nu se mai poate realiza dresajul.
- Nu fiti dictatori cu pasarile pe care doriti sa le dresati deoarece acea va fi prima lectie pe care pasarea o va invata de la dumneavoastra , si anume cum sa se teama de dumneavoastra iar daca veti continua in acest fel va fi si ultima lectie de DRESAJ pe care o va invata pasarea , papagalul dumneavoastra.
- Daca pasarea , papagalul greseste fata de dumneavoastra trebuie sa ii iertati greselile deoarece aceste animale de companie nu pot discerne ce este bine si ce este rau in viziunea noastra , dar mai ales de une sa stie ele cea ce vrem noi sa faca , si pana la urma tot cum vor ele vor face ca si niste copi mici. Pana la urma se va ajunge si la rezultatele asteptate de noi dar aceasta dupa munca de convingere indelungata cu pasarea , papagalul dumneavoastra.
Dresajul se poate realiza in 2 faze.
- Faza 1. Premergatoare dresajului - unde socializam cu pasarea in aceasta faza aratam pasari cine este liderul care in cele din urma trebuie urmat , pasarea va asculta de dumneavoastra pentru ca va va admira.
Aceasta faza de dresaj cu pasarea dumneavoastra se poate realiza in 2 moduri :
1) - Fortat ( fara a rani pasarea ).
2) - Momire ( prin momirea pasari ).
In aceasta faza pasarea se acomodeaza cu noul mediu inconjurator si cu detinatorul ei se imblanzeste si in cele din urma se invata sa urce pe deget si sa vina la detinator fara nici o retinere astfel avem o pasare socializata.
- Faza 2. Dresajul propiuzis - unde dresam in adevaratul sens al cuvantului pasarea , papagalul.
Aceasta faza Dresajul propiuzis se realizeaza in timp 1-2 ani de zile uneori pe toata durata de viata a pasari respective. Ea se realizeaza intrun singur mod.
- 1. Santaj emotional si multa implicare si rabdare din partea dumneavoastra.

Un comentariu: