joi, 18 februarie 2010

Durata dresajului papagalului si perioada de acomodare a acestuia cu noi ( imblanzirea).

-Lectile de dresaj se efectueaza in fiecare zi timp de 30 - 45 -60 de minute pe zi , cel putin 30 minute pentru a se putea realiza un dresaj cu rezultatele asteptate de dumneavoastra Si maxim o ora deoarece orice pasare sau papagal nu va fi dispus/a sa ne ofere atentie mai mult de o ora pe zi , lectile de dresaj se pot face in mai multe etape ; dimineata intre 5 si 15 minute pe parcursul zilei si seara iarasi intr 5 si 15 minute aceast interval de minute este perioada de timp in care este dispusa pasarea dumneavoastra sa asculte in unele cazuri aceasta perioada poate trece de 20 de minute dar aceasta in foarte putine cazuri a fost remarcata .
(" Aaa, vi se pare ciudat cum suna ... minute pe zi, dar nici pe departe acest interval de timp propiu zis la inceput va fi timpul petrecut in prezenta pasari/papagalului dumneavoastra").
-Prima data vi se va parea ceva aproape imposibil de realizat dar pe parcurs veti observa totusi cat de simplu este.
O prima forma a DRESAJULUI este IMBLANZIREA , aceasta poate fi considerata un fel de dresaj primar.
- Prin IMBLANZIRE ( imblanzirea papagalilor ) se intelege; socializarea animalelor cu factorul uman si mediul in care acestea isi vor desfasura activitatile in viitor.
Aceasta se realizeaza in timp si are ca scop schimbarea unor deprinderi insusite de aceste animale pana la interactiunea cu persoana care vrea sa o imblanzeasca si din acest moment prin insusirea a noi deprinderi agreate de persoana respectiva (cea care face imblanzirea), imblanzirea putem spune ca se termina in momentul in care pasarea papagalul respectiv vine pe umar sau urca pe deget.
-Acomodarea, interactionarea pasari, papagalului dumneavoastra cu noul sau mediu inconjurator. ( Camera si obiectele din jur ).
-Invatarea papagalului sa urce pe deget ( aceasta se intampla de obicei dupa un interval de timp cuprins intre 1 - 3 saptamani ), de la achizitionarea sau primirea unui exemplar de pasare papagal de companiie.
Dupa parcurgerea acestor 2 pasi putem spune ca incepem dresajul cu pasarea noastra , papagalul nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu